Νότιος Ερυθρός
Πελοπόννησος Π.Γ.Ε.
TA TOY NOTOY TΩ NOTΩ…
Στην περίπτωσή μας (και προς άρση κάθε αμφιβολίας) ως NOTIOΣ εννοείται ο οίνος ο προερχόμενος από το Μεσογειακό Νότο. Mία περιοχή του κόσμου ονομαστή για το υγιεινότερο μοντέλο διατροφής, αναπόσπαστο μέρος του οποίου αποτελούσε πάντοτε ο ερυθρός οίνος.
O EPYΘPOΣ«NOTIOΣ» EPXETAI AΠO…
Επιλεγμένα σταφύλια Αγιωργίτικου (85%) και Syrah (15%) από τους λόφους που περιβάλλουν τη Νεμέα. Oι στρεμματικές αποδόσεις των αμπελώνων που επιλέξαμε είναι σχετικά χαμηλές και δεν ξεπερνούν ποτέ τα 1.200 kg σταφύλια ανά στρέμμα. Ταυτόχρονα, τα σταφύλια αυτά χαρακτηρίζονται από μία εξαίρετη ωριμότητα και υγεία. H προσεκτική οινοποίηση στο σύγχρονο οινοποιείο μας, στην καρδιά του αμπελώνα, δίνει έναν ερυθρό οίνο σύνθετο και ευχάριστο, με δυνατότητα περαιτέρω ωρίμανσης για περίπου 2-3 χρόνια.
Ο ερυθρός ΝΟΤΙΟΣ χαρακτηρίζεται από ένα βαθύ ερυθρό-ιώδες χρώμα και άρωμα μέσης έντασης, αλλά ιδιαίτερης καθαρότητας και φινέτσας. Ένα σχετικά πολύπλοκο κρασί που ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου και της καραμέλας βουτύρου. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα μαλακή, με στρογγυλές τανίνες, που τονίζουν ένα πλούσιο και δομημένο σώμα.
KAI ΠHΓAINEI…
Με εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης. Mην ξεχνάτε πως η Νότια καταγωγή του επιβάλλει να συνοδεύεται πάντα από καλή παρέα γύρω στους 14οC το καλοκαίρι και στους 16oC το χειμώνα.
Αγορά από το e-shop του House of Wine http://www.houseofwine.gr/how/notios-erythros.html